Moje bitva s obrem – soud s Českou Poštou

Na starém blogu jsem měl nějaké zmínky o mé kauze s Českou Poštou a nemám zálohu takže jen v rychlosti.

Na konci roku 2016 firma Ravotron, s.r.o (dále jen “R”) odesílala zboží do Číny, Taiwanu, Hong Kongu a USA. Zásilky byly řádně pojištěny a adresovány do rukou objednatele. No a nečekaně zásilky zmizely v časoprostoru. Nic se neděje pošta svůj závazek zaplatí a jede se dál.

Omyl, Česká Pošta se roky bránila zaplatit pojištění zásilek a neměla se ani k prokazování doručení. Shrnuto podtrženo vůbec s námi nekomunikovala. Předal jsem tedy celou věc k nadřazenému orgánu ČTŮ – Český Telekomunikační úřad.

Přeskočím rok, stovky hodin strávených nad dokazováním a prokazováním, které již dosahovali částky o kterou nás pošta poškodila. Na začátku roku 2019 jsme konečně vyhráli i druhý stupeň správního řízení na ČTÚ a mohl jsem toto rozhodnutí použít i k exekučnímu vymožení peněz, to nakonec nebylo nutné. Škoda i když v minimálním rozsahu byla pokryta a my jsme dosáhli zadostiučinění. Pohádky konec.

Po cca čtyřech měsících mne v datové schránce čekalo překvapení v podobě žaloby od ČP. Mne toho moc nepřekvapí ale žaloba na rozhodnutí ČTÚ ve správním řízení ano. O to víc mne překvapilo, že ČP nežaluje ČTÚ ale mne. Co jiného čekat, srab vždy útočí na slabšího.

Nečekal jsem od soudu příliš rychlosti no a dnes je to přibližně rok od podání obhajoby. Já mám za sebou stání před soudem. Celá moje cesta do Prahy a den ztracený u soudu byl zbytečný, odloženo do září. Byl jsem však poučen, že do patnácti dnů musím prokázat cenu zboží v místě a čase obvyklou. Takže stroj času a nakopírovat pár nabídek z roku 2016.

Dnes již vůbec nejde o částku za ztrátu balíků, náklady na kauzu násobně převyšují částku o kterou spor je. Už spor může skončit jen pravdou nebo položením firmy.

Napsat komentář