Já a pošta, poslední díl

Je to skoro 3 roky, co jsem napsal rychlý update o tom co se děje kolem této kauzy. Poté jsem ztratil chuť to dál někam psát a veděl jsem, již z osobních vyprávění, že mi ten příběh věří málokdo.

V pár větách shrnu co se tu dobu dělo, bude to vypadat smyšleně, ale musím si to někam zaznamenat, než to sám zapomenu.

První sezení u soudu byla opravdu komedie, kde jsem si jako prvně v životě na lavici obžalovaných přišel jak Alenka v říši divů. Máte představu toho, že soud je místo důstojných a kometentních lidí ale ocitl jsem se v panoptiku. Odbyl si naprosto ztracený čas, s pocitem, že jsem byl na jednání s první verzí ChatGPT.

Celý závěr byl, že soudce tomu nerozumí, že je třeba znalecký posudek. Věc, kterou jsem nespočtem papírů prokázal u správního řízení ČTÚ asi 4x, u prvního sezení soudu znovu byla potřeba prokazovat zas. Je mi jasné, že ta komedie byla s cílem abych to už konečně nechal být, zaplatil poště, za to že jsem si dovolil hádat o peníze za ztracení pojištěných balíků a byl klid.

Tvorba znaleckého posudku byl taky vtip ale jelikož nechci poškozovat pana znalce, tuto část rozebírat nebudu.

Magie se děla při dokončení znaleckého posudku, který jsem byl donucen samozřejmě zaplatit, s tím, že přišla výzva k zaplacení mezi Vánočními svátky s 5 dení lhůtou, jinak bude soud ukončen. Opět zajímavá náhoda, že by někdo čekal, že v ty dny nepracuji a bude pokoj?

Největší magie ale přišla, když posudek dorazil na soud a rok se nic nedělo. Nakonec jsem se (z neověřených zdrojů) dozvěděl, že zmizel celý soudní spis a posudek se musel posílat znovu. Podezřelé byla taky výměna soudce v řízení.

Soud v částech kde znalecký posudek ocenil věci větší částkou než já, zastropoval cenu tou mou nižší částkou, tam kde znalecký posudek dal částku nižší než já, naopak uznal cenu ve znaleckém posudku. Už mne to ani nepřekapovalo. Nicméně soudní řízení jsem “vyhrál” neboli žaloba české pošty na mne byla zamítnuta. Běžela lhůta na odvolání a k mému největšímu údivu se pošta neodvolala.

Je to půl roku, kdy soud přikázal poště mi zaplatit šměšnou část soudních výloh, posudek a obhajobu. Samozřejmě do dnes jsem nedostal ani korunu. Stížnost na to podávat nebudu protože již vím, jak funguje soudní systém kde bojujete proti tomu kdo vás pak soudí.

Poučení si odnáším, je to 8 let spálených neskutečných nákladů a negativity co jsem přenášel na své okolí, ale možná to za dospění z představ jak spravedlnost a právní systém funguje, stálo.